Sagt om boka

«Imponerende jobb!  Det er så fint å ha et historieverk som utfordrer og støtter meg som lærer. Og et bra verktøy for å få elevene til å se sammenhenger på en ny måte!» (Historielærer Kathrine Græsdal, Bjørnholt vgs, Oslo)

«3 på topp med Historie på tvers: Perfekt lengde på kapitlene (akkurat passe til en 90-minutters økt) – QR-koder til opplest kapittel – Relevans til i dag» (Historielærer Hilde Brechan Johnsen, Eiker vgs, Hokksund)

«Vi på Elvebakken vgs valgte Historie på tvers fordi det en spennende og nytenkende lærebok som legger til rette for at vi kan undervise historie tematisk heller enn kronologisk, eller begge deler. Noen av oss har fått anledning til å prøve den ut i noen uker, og vi er svært fornøyde så langt.»
Oslo, 20. april 2021. Maria Gamman, leder for historieseksjonen på Elvebakken.

«Gir et godt grunnlag for å undervise tematisk, og for å koble sammen fortid, nåtid og fremtid. Representerer noe nytt på markedet.»
Sara Berge Økland, historielærer vgs

«… læreverket er bygd på en struktur som er veldig i tråd med min forståelse av formålet med historiefaget generelt og etter fagfornyelsen spesielt.»
Stian Bernhard Syversen, historielærer vgs

«Ryddig, godt oppbygd, gode oppgaver, både tverrfaglig og fra fortid til nåtid.»
Katharina Bjørkøy, historielærer vgs

«Jeg er veldig fornøyd med en lærebok i historie som tør å trekke lengre linjer med den effekt at fortiden gjøres relevant for nåtiden og helt sikkert mer spennende for elevene. »
Victoria Østerberg, historielærer vgs

«Jeg liker den tematiske inndelingen, og stoffet ser ganske lettfattelig ut for elevene. Jeg tror dette er noe som kan fungere godt.»
Guro Haugdal, historielærer vgs

«… avvekslende å se en såpass intelligent og informert lærebok.»
Bjørn Are Davidsen, forfatter, redaktør for nettstedet fagsjekk.no

«Tematiseringen er god, bildeutvalget imponerende (…) Dette er ei bok jeg hadde likt godt på gymnaset. Ingen av de lærebøkene jeg hadde, når opp til denne.»
(En av språkkonsulentene på boka)

(Uttalelse da boka ennå var på manusstadiet:)
«Dette var eit vanskeleg manus å vere redaktør for. Og det meiner eg på den mest positive måten: eg kjenner meg utilstrekkeleg som redaktør når eg arbeider med eit manus som er så godt som dette. Du har eit veldig godt språk, du meistrar å gjere teksten både levande og spennande. Ofte blir eg så oppslukt av det du skriv at eg gløymer å tenke at eg skal vere kritisk, og så må eg gå tilbake og lese det på nytt. Alle historiene / anekdotene / eksemplifiseringane er geniale.»
Anders Kalvøy Einseth, redaktør for Historie på tvers